TRE - vježbe za otpuštanje stresa, napetosti i traume

TRE (Tension and Trauma Release Exercise) su vježbe koje služe za otpuštanje stresa i napetosti iz tijela. Niz vježbi osmišljen je tako da se prvo zagriju, aktiviraju i istegnu mišići (koji su akumulirali stres i traumu). To kasnije omogućava, na siguran način, u kontroliranim uvjetima, aktiviranje prirodnog mehanizma vibriranja (podrhtavanja tijela) kroz koji otpuštamo stres i napetost iz tijela te umiruje naš živčani sustav.

Promatranjem i pročavanjem tijela te dozvoljavanjem ovog prirodnog mehanizma vibriranja (podrhtavanja) učimo se biti ugodno s neugodnim. Više ne bježimo od sebe i senzacija u tijelu. Ne pokušavamo sakriti našu nervozu, strah i stres, već ih na siguran način reguliramo tako da nam više ne štete jer ih ne zadržavamo. Jednostavno dozvoljavamo tijelu da ih "otrese".

Vježbe je osmislio David Berceli, stručnjak za traumu koji više od dva desetljeća primjenjuje ove vježbe na područjima pogođenim ratom, tsunamijem i sličnim događajima u kojima velik broj ljudi doživljava stres i traumu. Osim toga ove vježbe primjenjuje s ljudima koji rade u vojsci, policiji, hitnom prijemu, tj. sa svima onima koji su na bilo koji način izloženi stresu i traumi.

Na radionici možete očekivati:

- demonstraciju TRE vježbi,
- vježbe za otpuštanje bolova u leđima, vratu, ramenima i čitavom tijelu,
- ovladavanje tehnikama koje pomažu otpuštanju stresa,
- usvajanje vježbi kojima možete povećati razinu energije u tijelu i
- razumijevanje mehanizma stresa, napetosti i traume: kako se pohranjuju u tjelesnu memoriju i zašto utječu na naše reakcije danas.

Svaka radionica traje 1h i 15 minuta. Grupa je otvorena i može se dolaziti na radionice po želji. S obzirom na ograničen broj mjesta, molim da se prijavite najkasnije 48h prije radionice. Javite se za svoje mjesto na broj 091 6216 535 (Dane).

ZAGREB

Termine za TRE u grupi pogledajte na linku ispod. Na linku ispod se možete i prijaviti.

Termini za TRE u Zagrebu

Svaka radionica traje 60 do 90 minuta ovisno o broju polaznika.

Ako ne želite vježbati u grupi, ili želite individualni TRE možete se javiti na 091 6216 535 (Dane) i dogovoriti svoj termin.