Životopis

Radim kao terapeut koji se u svom radu koristi Integrativnom terapijom (tjelesno orijentirani rad), Energetskim iscjeljivanjem i TRE metodom, ovisno o potrebama i željama osobe.

Navedeni alati su mi izuzetno pomogli u mom osobnom razvoju. Otkrili su mi svijet energije i duhovnosti, psihologije. Pokazali su mi kako stvari funkcioniraju. Kako ja funkcioniram. Koje su moje kvalitete i talenti. Otkrio sam svoje mane i način kako ih prihvatiti i transformirati. Osim navedenih alata, za mene je pravo otkriće bio ples 5 ritmova. On je produbljivao i širio moja iskustva dobivena kroz rad na sebi. Vodio me od početne nelagode do krajnje ekstaze, otvorio mi srce, povećao kapacitet za kontakt, oslobodio strast, otkrio mi vlastitu snagu, oslobodio potisnute emocije, tugu, strah, ljutnju i bol i otkrio dio mene koji je vječan i neuništiv. Kroz rad na sebi postajao sam cjelovitiji i integriraniji, više usidren u vlastitom centru. Sve manje uvjetovan vanjskim. Dobio sam osjećaj da kreiram svoj život i svoju sudbinu.

Oduševljen otkrićima i spoznajama, dobio sam želju da ih širim dalje. Kad pogledam unazad vidim nit koja se provlači mojim životom. To je definitivno pomaganje i briga za druge. Kapacitet za brigu, empatiju i sposobnost slušanja dobio sam kroz svoje odrastanje i odgoj u obitelji. Ono što sam izgradio kroz razne edukacije i integrativnu terapiju je sposobnost vodstva, osobna moć, direktnost, jasnoća i otvorenost. U biti sam bio "terapeut" dok to još nisam niti znao. Slušanjem i savjetima u tinejdžerskom dobu. Kasnije masažom, a trenutno Energetskim iscjeljivanjem i Integrativnom terapijom.

Od ožujka 2013. godine redovno pišem tekstove o onome što radim na svojoj facebook stranici.

Zadnjih godina sve više proučavam utjecaj traume na naše biće i (ne)kvalitetu našeg života, slijedom čega sam završio i edukaciju za provođenje TRE metode.

Moje stručno usavršavanje sastoji se od sljedećih tečajeva i škola:

  • tečaj sportske masaže
  • Učilište za aromaterapiju Aromavita: Aromaterapeut
  • Zdenko Domančić: tečaj I, II i III
  • Centar za integrativni razvoj: Integrativni terapeut
  • Centar za integrativni razvoj: Trening program razvoja i integracije osobne moći, liderstva i seksualnosti
  • TRE, LLC: TRE (Tension & Trauma Release Exercise) terapeut