Integrativna terapija

Integrativna terapija je terapija koja ujedinjuje standardne terapijske pristupe, rad na tijelu i energetski rad u svrhu osobnog razvoja i transformacije.

Tijelo je polazišna točka u ovakvom radu. Dok mi u glavi znamo da nema razloga za ljutnju jer naš partner priča s drugom osobom, naše tijelo reagira drugačije. Dok mi mislimo da smo snažni, istovremeno nam noge klecaju i tijelo jasno pokazuje što je istina. Tijelo nema sposobnost samozavaravanja za razliku od našeg uma.

Naša tijela pričaju našu životnu priču. U njemu su pohranjene sve traume i zadržane emocije iz najranijeg perioda našeg života. Osvještavanjem tijela, njegovim proučavanjem, povezivanjem sa psihom te oslobađanjem zaglavljenih emocija, osvještavanjem iskrivljenih uvjerenja, stavova i navika, počinjemo emotivno sazrijevati. Emotivno sazrijevanje donosi mogućnost novih načina reagiranja. Osim toga, dolazi do slobodnog i skladnog protoka energije koji, osim što nam može riješiti zdravstvene tegobe, doprinosi tome da tu novonastalu energiju možemo usmjeriti u konstruktivni kanal.

Postajemo kreativni i možemo stvarati. Umjesto da krivimo cijeli svijet, preuzimamo odgovornost za vlastiti život. Više nismo žrtve već imamo mogućnost djelovanja.